Van Elsäcker Tuin uit Vlaardingen legt mooiste tuin van 2012 aan

12-04-2012

Driedubbele winst bij hovenierscompetitie de Tuin van het Jaar 2012

Hoveniersbedrijf Van Elsäcker Tuin uit Vlaardingen is de grote winnaar van de landelijke hovenierscompetitie ‘De Tuin van het Jaar 2012’. De gezinstuin die het hoveniersbedrijf aanlegde in Vlaardingen werd door zowel de vakjury als de persjury als beste beoordeeld. De competitie De Tuin van het Jaar wordt jaarlijks georganiseerd door het HIC, dat daarmee de groene sector wil promoten.

De door van Van Elsäcker Tuin aangelegde tuin was genomineerd in de categorie ‘klein tot 200m2’, een van de drie categorieën in de competitie De Tuin van het Jaar. In deze categorie kreeg de tuin van de vakjury de hoogste score. Omdat in de overige twee categorieën geen tuin beter werd beoordeeld, behaalde Van Elsäcker Tuin niet alleen de winst in de eigen categorie, maar ook de winst in de gehele competitie. Daarmee was de koek nog niet op, want ook de persjury vond de tuin in Vlaardingen de mooiste van alle inzendingen.

Vakjury: ‘Stoere gezinstuin’
De onderbouwing van de vakjury voor de nominatie van Van Elsäcker Tuin luidt: ’Een stoere, originele gezinstuin die opvalt door een mooie verhouding tussen ruimte en massa waardoor ondanks het kleine tuinoppervlak, een open en groene ruimte is gecreëerd.’

Over de hovenier
Van Elsäcker Tuin is een bedrijf dat zich richt op de realisatie van tuinen die passen bij de levensstijl van de opdrachtgever. Van Elsäcker Tuin staat voor kwaliteit, originaliteit, natuurlijk materiaalgebruik en een helder verhaal. Bezoek voor meer informatie www.tuintuintuin.nl.

Beoordelingscriteria
De vakjury beoordeelt de tuinen bij de hovenierscompetitie De Tuin van het Jaar op criteria als het ontwerp, de toepassing van materialen, de beplanting en de techniek van de aanleg. Ook kijkt de jury of rekening is gehouden met de wensen van de tuineigenaren. De persjury let op het ontwerp en de beplanting en toetst of de tuin bij het huis en de omgeving past. Ook moet de tuin fotogeniek zijn.

Alle winnaars
De competitie ‘Tuin van het Jaar’ wordt georganiseerd door HIC (promotie van groen). De tuinen zijn verdeeld in drie categorieën. Van Elsäcker Tuin uit Vlaardingen is de winnaar van alle categorieën samen. De volledige uitslag is als volgt:

Tuinen tot 200 m2:

  • Eerste prijs: Van Elsackër Tuinen uit Vlaardingen met een tuin in Vlaardingen;
  • Tweede prijs: Van Gelder Tuinen uit Ridderkerk met een tuin in Ridderkerk;
  • Derde prijs: Eco-Care uit Zutphen met een tuin in Warnsveld.


Tuinen van 200 tot 500m2:

  • Eerste prijs: GroenXpert uit Wijchen met een tuin in Groesbeek;
  • Tweede prijs: Hoveniersbedrijf Jan Abrahams uit Biest-Houthakker met een tuin in Diessen;
  • Derde prijs: Rodenburg Tuinen uit Woerden met een tuin in Nieuwekerk aan den IJssel.


Tuinen boven 500 m2:

  • Eerste prijs: Toptuinen uit Lunteren met een tuin in Bennekom;
  • Tweede prijs: PUUR Groenprojecten uit Liempde met een tuin in Best;
  • Derde prijs: De Rooy Hoveniers uit Dussen met een tuin in Dordrecht.


Deze hovenierscompetitie is mede mogelijk gemaakt door het Productschap Tuinbouw.